torstai 16. huhtikuuta 2009

Matkasuunnitelma

Koska Lieksassa ja koko Suomessa kevät antaa odottaa itseään, päätin odotella sitä Roomassa. Ryanairin kone Hahnin kentälle, Frankfurtin lähelle lähtee Tampereelta perjantaina 17.4. iltakymmenen maissa. Siellä makailen jossain penkillä aamuun ja jatkan 6.10 koneella Roomaan. Roomassa ollaan 8.05.

Sitten bussilla, metrolla ja junalla tai toisella bussilla Fiano Romano nimiseen paikkaan. Se on n. 35 km Roomasta pohjoiseen ja sieltä pitää etsiä leirintäalue. Varasin yhden hengen bungalow-huoneen neljäksi yöksi, vain 14 e/vrk! Ja kämpässä on oma suihku ja jääkaappi. Langatonta nettiä ei kyllä ole, mutta otan silti läppärin mukaan. Teen sillä kuvat ja tekstit valmiiksi muistitikulle ja sitten josssain nettikahvilassa laitan ne tähän blogiin.

Tärkeimmät nähtävyydet koluan läpi Vatikaani mukaan lukien. Sää ei ole nyt yhtä mahtava kuin Budapestin reissulla, mutta ei ihan mahdotonkaan. Puolipilvistä ja kevyttä sadetta tai sadekuuroja on luvassa. Lämpötila on n. 17 - 20 astetta.

Takaisin päin lähden keskiviikkoiltana, ensin Frankfurt-Hahniin ja siellä vietetyn yön jälkeen torstaina iltapäivällä Tampereelle. Lieksassa lienen torstain ja perjantain välisenä yönä. Mukana on taas olkalaukussa vain pakolliset tavarat: läppäri, kamera ja vaihtovaatteet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti